Norsk nettbutikk       ✅ Faktura til bedriftskunder       ✅ Betal enkelt med Vipps       ✅ Gratis frakt over 2500 NOK*

Ansiktsmaling – Eksempler

Ulike sminkevideoer, inspirasjon og tips til ansiktsmaling for barn til både karneval, halloween sminke, barnebursdager eller andre anledninger. Både enkel ansiktsmaling og motiver som er litt mer avansert for de som har mer erfaring. Noen av motivene er også så enkle at barna kan prøve å male selv.

Ansiktsmaling og tilbehør kan du skaffe i nettbutikken


Ansiktsmaling instruksjonsvideoer

Her kan du diverse instruksjonsfilmer med ansiktsmaling der det har blitt brukt vannsminke fra Grimas. Flere instruksjonsfilmer kan du se på SPFX.NO sin Youtube-kanal. Link finner du i bunnen av siden. Husk å abonnere slik du får med deg siste nytt 🙂

Ansiktsmaling – Sjørøver
Ansiktsmaling – Blomtermaske
Ansiktsmaling – Sommerfugl
Ansiktsmaling – Hund
Ansiktsmaling – Tiger
Ansiktsmaling – Is prinsesse
Ansiktsmaling – Spiderman
Ansiktsmaling – Klovn

Ansiktsmaling eksempler


Nedlastinger

Her er et hefte med inspirasjonsbilder og eksempler til ansiktsmaling som kan lastes ned gratis. De er også fine å vise til barn man skal male slik de kan velge mellom ulike motiver dersom de er usikre på hva de ønsker å bli malt som.

TIPS! – Anbefaler å laminere alle arkene slik de ikke blir ødelagt av vann eller ansiktsmaling 🙂


Enkel innføring om ulike produkter til ansiktmaling

Her er litt info om produkter til ansiktsmaling. Dersom du ønsker mer info så står det mer i produktbeskrivelsen i nettbutikken under hvert produkt.

VANNSMINKE/ANSIKTSMALING
Det finnes hovedsaklig to typer ansiktsmaling. Ansiktsmaling som aktiveres med vann og ansiktsmaling som kommer rett fra tube og kan påføres uten bruk av vann. Andre navn for produkter egnet til ansiktmaling er ofte vannsminke eller water make-up.

SPLITCAKES
Split cakes er ulike farger ansiktsmaling som ligger tett ved siden av hverandre som kan påføres for å skape ulike effekter. Pådøres med en bred kost eller sminkesvamp. Dra kosten i samme retning som stripene ligger når du skal påføre maling på verktøyet ditt. Om overflaten på fargene i paletten skulle bli «skitten» kan du tørke over med en serviett eler baby wipe i samme rettning som fargene ligger.

SJABLONGER/STENSILER
Brukes for å overføre små detaljer eller detaljerike motiver på huden. Man benyttes en sjablong i kombinasjon med en sminkesvamp eller fingersvamp. Man legger sjablongen ned på huden der man vil overføre motivet og trykker deretter ansiktmaling over sjablongen for å sette av et avtrykk på huden. Ikke bruk for mye vann til å aktivere ansiktsmalingen, dette kan føre til at ansiktsmalingen renner under sjablongen og det ikke blir et så fint avtrykk.

GLITTER GEL
Glitter gel er gele med glitter som kan pøres over og rundt motiver laget med ansiktsamling for ekstra effekt. Man kan påføre produktet med en kost, svamp eller Q-tips. Om man skal påføre produktet over et sted man har malt med ansiktsmaling allerede er det anbefalt å trykke produktet forsiktig på huden samtidig som man jobber raskt og passer på å ikke gni.

FJERNING AV ANSIKTSMALING
Man fjerner de aller fleste typer ansiktsmaling med vann og såpe. Les på baksiden av produktet eller i produktbeskrivelsen i nettbutikken for nærmere info. Sminkeservietter eller baby wipes er ikke alltid å anbefale da de kan inneholde stoffer som gjør at pigment trekker inn i huden og gjør noen farger vanskeligere å fjerne.


Tips til ansiktsmaling

Her har du en liste over ulike tips og triks til ansiktsmaling. Enten om du skal male noen til karneval, bursdag eller halloween!

 • Ikke bruk for mye vann når du skal aktivere ansiktsmaling. Om du bruker for mye vann kan det lettere danne seg striper på huden. Bruk en lett fuktet sminkesvamp eller kost til påføring av farger.
 • Tipcreme (glitter-gel) bør trykkes på når det påføres slik at motivet under ikke blir ødelagt. Anbefaler å ikke bruke Tipcreme for nær øynene.

 • Man kan bruke skjeggstubblim til å feste paljetter eller skimmer på huden. Bare ikke påfør i nærheten av øyene fordi mindre barn kan ha en tendens til å klø seg i øynene.

 • La lagene med ansiktsmaling helst tørke mellom seg for best resultat.

 • Ansiktsmaling bør fjernes med lunkent vann og såpe. Noen typer ansiktsservietter kan i noen tilfeller gjøre at enkelte farger setter seg mer på huden. Anbefaler å gjøre en test.

 • Bruk et vann til å aktivere lyse farger og et annet til mørkere farger for å unngå at fargene blir blandet unødvendig. Bytt vannet jevnlig.

 • Dersom barnet har kutt i ansiktet eller svært dårlig hud kan du for eksempel lage et motiv på armen istedenfor som et alternativ. Farger fra Snazaroo er forresten å anbefale for de med sensitiv hud.

 • Dersom noen farger blir skitne på overflaten kan man forsiktig tørke av overflaten med en ansiktsserviett slik at fargen blir ren igjen og klar til bruk.

 • Dersom man har en palett med vannsminke fra Grimas kan hver farge tas av paletten med hjelp av et enkelt klikk-system. Det fører til at dersom det er flere ansikstmalere så trenger ikke alle å hente ansiktsmaling fra samme palett.

 • Svamper kan klippes i to for slik det blir enklere å komme til rundt nesen og nærmere øynene.

 • Overflaten av en svamp kan også rives litt opp for å skape ulike teksturer og effekter.

 • Skjeggsvamper egner til å male effekten av skjeggstubber til for eksempel pirater eller røvere. De egner seg også til å lage effekten av for eksempel snø eller glitter-effekter sammen med metallisk ansiktsmaling. Skjeggsvamper kan også brukes til å lage effekten av skrammer med å bruke litt mørkerød ansiktsmaling og forsiktg dra svampen over huden der man ønsker effekten av en skramme.

 • Anbefales å legge lyse farger først om mulig og deretter mørkere farger når man maler.

 • Ansiktsmaling kan brukes til å farge hår. Kan da påføres med en tannkost eller svamp. Men kan sette av litt farge på enkelte lyse hårfarger, så det er anbefalt å gjøre en liten test først.

 • Man kan bruke en våt kost eller sminkesvamp til å skape jevne og flytende overganger mellom farger.

 • Syntetiske koster er ofte best å bruke til ansiktsmaling. Grimas tilbyr et flott kostesett med koster egnet til ansiktsmaling som er et fint utgangspunkt.

 • Sjablonger sammen med en fingersvamp er anbefalt til ansiktsmaling for å lage flotte små detaljerte motiver, mønster eller detaljer. Når man bruker sjablonger er det viktig å benytte svært lite vann på svampen slik ansiktsmaling ikke begynner å renne under sjablongen.
 • For å sminke sirkler kan man bruke fingersvamper eller en stubbeapplikator og presse disse ned på huden med farger.

 • Du kan benytte splitcakes for å skape effekter av regnbuer og for å få flere farger fra kun et penselstrøk for flotte effekter. Om man benytter slike farger må man allitid dra svampen eller kosten i samme retning som fargene ligger for å unngå «skitne» og blandede farger. Om overflaten skulle bli blandet og «skiten» kan man tørke av forsiktig det øverste laget med en våtserviett i samme retning som fargene ligger slik du får rene og fine farger igjen.

 • Det er anbefalt å kjøpe inn mer svart og hvit ansiktsmaling enn andre farger om man driver med ansiktsmaling ofte siden fargene svart og hvit brukes som regel raskt opp. For eksempel tilbyr Grimas hvit og svart ansiktsmaling i store bokser på 60 ml.

Sommerfugl


Blomster

Til å sminke kronblad er det anbefalt å benytte en spesiell rund og spiss kost. Man påfører først en farge på hele kosten. Deretter tørker man litt av fargen av på tuppen på kosten og påfører en annen farge helt ytterst på tuppen. Da får man male flotte kronblad med å trykke kosten ned på huden. Tekniken krever kanskje litt trening, men øvelse gjør mester 🙂Facebook-gruppe: Ansiktsmaling, Body Paint og Glittertatoveringer

Vil du lære mer om ansiktsmaling, body paint, kroppsmaling eller glitter tatoveringer og dele dine kreasjoner? Da er nok denne relativt nye facebook-gruppen noe for deg!

Facebook gruppen – Ansiktsmaling, Body Paint & Glittertatoveringer

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rabattkode!

Motta tips, inspirasjon, tilbud og siste nytt! Nyhetsbrev sendes ca. en til to ganger i måneden.
(Rabattkoden kan brukes på din neste ordre ved kjøp av produkter fra Grimas og Kryolan)

 

Share via
Copy link