Norsk nettbutikk       ✅ Faktura til bedriftskunder       ✅ Betal enkelt med Vipps       ✅ Gratis frakt over 2500 NOK*

Ansiktsmaling – Eksempler

Ulike sminkevideoer, inspirasjon og tips til ansiktsmaling for barn til både karneval, halloween sminke, barnebursdager eller andre anledninger. Både enkel ansiktsmaling og motiver som er litt mer avansert for de som har mer erfaring. Noen av motivene er også så enkle at barna kan prøve å male selv.

Ansiktsmaling og tilbehør kan du skaffe i nettbutikken


Ansiktsmaling instruksjonsvideoer

Her kan du diverse instruksjonsfilmer med ansiktsmaling der det har blitt brukt vannsminke fra Grimas. Flere instruksjonsfilmer kan du se på SPFX.NO sin Youtube-kanal. Link finner du i bunnen av siden. Husk å abonnere slik du får med deg siste nytt 🙂

Ansiktsmaling – Sjørøver
Ansiktsmaling – Blomtermaske
Ansiktsmaling – Sommerfugl
Ansiktsmaling – Hund
Ansiktsmaling – Tiger
Ansiktsmaling – Is prinsesse
Ansiktsmaling – Spiderman
Ansiktsmaling – Klovn

Ansiktsmaling eksempler


Nedlastinger

Her er et hefte med inspirasjonsbilder og eksempler til ansiktsmaling som kan lastes ned gratis. De er også fine å vise til barn man skal male slik de kan velge mellom ulike motiver dersom de er usikre på hva de ønsker å bli malt som.

TIPS! – Anbefaler å laminere alle arkene slik de ikke blir ødelagt av vann eller ansiktsmaling.


Tips til ansiktsmaling

Her har du en liste over ulike tips og triks til ansiktsmaling.

 • Tipcreme (glitter-gel) bør trykkes på når det påføres slik at motivet under ikke blir ødelagt. Anbefaler å ikke bruke Tipcreme for nær øynene.

 • Man kan bruke skjeggstubblim til å feste paljetter eller skimmer på huden. Bare ikke påfør i nærheten av øyene fordi mindre barn kan ha en tendens til å klø seg i øynene.

 • La lagene med ansiktsmaling helst tørke mellom seg for best resultat.

 • Ansiktsmaling bør fjernes med lunkent vann og såpe. Noen typer ansiktsservietter kan i noen tilfeller gjøre at enkelte farger setter seg mer på huden. Anbefaler å gjøre en test.

 • Bruk et vann til å aktivere lyse farger og et annet til mørkere farger for å unngå at fargene blir blandet unødvendig. Bytt vannet jevnlig.

 • Dersom barnet har kutt i ansiktet eller svært dårlig hud kan du for eksempel lage et motiv på armen istedenfor som et alternativ. Farger fra Snazaroo er forresten å anbefale for de med sensitiv hud.

 • Dersom noen farger blir skitne på overflaten kan man forsiktig tørke av overflaten med en ansiktsserviett slik at fargen blir ren igjen og klar til bruk.

 • Dersom man har en palett med vannsminke fra Grimas kan hver farge tas av paletten med hjelp av et enkelt klikk-system. Det fører til at dersom det er flere ansikstmalere så trenger ikke alle å hente ansiktsmaling fra samme palett.

 • Svamper kan klippes i to for slik det blir enklere å komme til rundt nesen og nærmere øynene.

 • Overflaten av en svamp kan også rives litt opp for å skape ulike teksturer og effekter.

 • Skjeggsvamper egner til å male effekten av skjeggstubber til for eksempel pirater eller røvere. De egner seg også til å lage effekten av for eksempel snø eller glitter-effekter sammen med metallisk ansiktsmaling. Skjeggsvamper kan også brukes til å lage effekten av skrammer med å bruke litt mørkerød ansiktsmaling og forsiktg dra svampen over huden der man ønsker effekten av en skramme.

 • Anbefales å legge lyse farger først om mulig og deretter mørkere farger når man maler.

 • Ansiktsmaling kan brukes til å farge hår. Kan da påføres med en tannkost eller svamp. Men kan sette av litt farge på enkelte lyse hårfarger, så er anbefalt å gjøre en liten test.

 • Man kan bruke en våt kost eller sminkesvamp til å skape jevne og flytende overganger mellom farger.

 • Syntetiske koster er best å bruke til ansiktsmaling. Grimas tilbyr et flott kostesett med koster egnet til ansiktsmaling som er et fint utgangspunkt.

 • Sjablonger sammen med en fingersvamp er anbefalt til ansiktsmaling for å lage flotte små detaljerte motiver, mønster eller detaljer. Når man bruker sjablonger er det viktig å benytte svært lite vann på svampen slik ansiktsmaling ikke begynner å renne under sjablongen.

 • Du kan benytte splitcakes for å skape effekter av regnbuer og for å få flere farger fra kun et penselstrøk for flotte effekter. Om man benytter slike farger må man allitid dra svampen eller kosten i samme retning som fargene ligger for å unngå «skitne» og blandede farger. Om overflaten skulle bli blandet og «skiten» kan man tørke av forsiktig det øverste laget med en våtserviett i samme retning som fargene ligger slik du får rene og fine farger igjen.
 • Det er anbefalt å kjøpe inn mer svart og hvit ansiktsmaling enn andre farger om man driver med ansiktsmaling ofte siden fargene svart og hvit brukes som regel raskt opp.

Sommerfugl


Blomster

Til å sminke kronblad er det anbefalt å benytte en spesiell rund og spiss kost. Man påfører først en farge på hele kosten. Deretter tørker man litt av fargen av på tuppen på kosten og påfører en annen farge på tuppen. Da får man male flotte kronbladmed å trykke kosten ned på huden. Tekniken krever kanskje litt trening, men øvelse gjør mester 🙂Facebook-gruppe: Ansiktsmaling, Body Paint og Glittertatoveringer

Vil du lære mer om ansiktsmaling, body paint, kroppsmaling eller glitter tatoveringer og dele dine kreasjoner? Da er nok denne relativt nye facebook-gruppen noe for deg!

Share via
Copy link