Norsk nettbutikk       ✅ Faktura til bedriftskunder       ✅ Betal enkelt med Vipps       ✅ Gratis frakt over 2500 NOK*

Sminketips

Her finner du ulike instruksjonsvideoer, sminketips og ideer som viser hvordan du kan legge ansiktsmaling, teatersminke, markørsminke, kule spesialeffekter og SFX sminke! Passer både til teater, kortfilm, markørsminke, cosplay, karneval, drag eller halloween sminke.

Youtube-kanalen finnes det over hundre ulike videoer om teatersminke, ansiktsmaling og SFX sminke. Abonner på kanalen slik du ikke går glipp av noe. Anbefaler å også følge SPFX.NO på instagram samt på Pinterest. Om du har spørsmål er det bare til å ta kontakt. NB – Ofte travelt i halloween sesongen, gjerne sjekk ut disse sidene eller FAQ før du tar kontakt 🙂

Nesten alle sminke produkter og tilbehør som blir nevnt på disse sidene er det mulig å kjøpe i nettbutikken.


Om GRIMAS Teatersminke

Hva er GRIMAS Teatersminke? Du kan lese mer om Grimas her: GRIMAS TEATERSMINKE

Se de siste innleggene i bloggen her:


Facebookgrupper

SPFX.NO har flere grupper på Facebook der en kan dele kreasjoner og erfaringer, finne inspirasjon, samt få gratis sminketips og siste nytt fra nettbutikken. Noen av gruppene er nye og det er bare til å bli medlem 🙂


Teatersminke og SFX-sminke FAQ

Teatersminke er sminke som blir brukt på teater og som scenesminke. Teatersminke har ofte høyere pigmentinnhold enn vanlig sminke for at den skal synes under de sterke lysene. Teatersminke blir også brukt for å skape ulike karakterer og fremheve øyne, munn og bryn for at de skal bli synlige. Teatersminke blir også brukt for å skape liv og dybde i ansiktet slik det ikke ser så flat ut under scenelyset. Teatersminke kan man kjøpe her i nettbutikken.

Ullcrepe er hår som blir brukt til å lage kunstige skjegg, bryn, barter ofte i forbindelse med teatersminke. Kan også bli brukt til å skjule overganger fra ferdigkjøpte skjegg.

Mastix er hudlim som blir brukt til å lime på ullcrepe og proteser på huden. Mastix er også kalt for spirit gum.

Vannsminke er også kalt for ansiktsmaling. Sminken aktiveres med vann akkurat som vannmaling. La lagene tørke mellom vært lag. Vannsminke er bra å bruke med sjablonger.

Kremsminke er sminke som ofte er brukt i forbindelse med teatersminke og SFX sminke. Må pudres slik det ikke smitter av på klær eller blir smurt utover. Kremsminke holder bedre enn de fleste andre typer sminke og trenger ikke å aktiveres med vann når den skal påføres.

En skjeggvamp er en svamp med grov tekstur som kan brukes til å skape ulike effekter og teksturer med sminke. Blir kalt skjeggsvamp på grunn av den ofte blir brukt til å lage effekten av skjeggstubber med teatersminke.

En bald cap/skallehette er en slags badehette som man trer på hodet for å se skallet ut. Man kan også påføre parykker over for at parykken skal se mer ekte ut. Skallehetter blir ofte brukt i teatersminke men også i film og som halloween sminke.

SPFX.NO drives av Sander Skarås Pedersen. Tilbyr ulike tjenester innenfor teatersminke, scenelys, spesialeffekter, scenografi, sfx sminke med mer. Til både teater, kortfilm, TV-produksjoner, konserter, halloween og andre eventer. SPFX.NO har også egen nettbutikk der man kan kjøpe profesjonell ansiktsmaling, teatersminke og SFX sminke i Norge.

Sander Skarås Pedersen har utdannelse fra Vågen vgs. Han har tross sin unge alder medvirket i over 80 forskjellige store og små produksjoner rundt i hele Rogaland. Han har blant annet erfaring fra teater, film, musikkvideoer, konserter, utstillinger, revyer, spøkelseshus og escape rooms. Både som skuespiller og med de visuelle og tekniske delene. Sander har tidligere tatt oppdrag for både Rogaland Teater, Kongeparken, Fun Center og teaterkompaniet dLab for å nevne noe.

– Grimas dermavoks
For å skape sår og andre misdannelser på huden.

-Dermavoks spatel
Når man jobber med dermavoksen.

– Flytende latex
Effekten av råtten eller løs hud. Perfekt til zombier.

– Filmblod
Et must!

– Skjeggsvamp
Skaper ulike teksturer.

– Dirt paste
Ekkel substans til alle ekle montre!

– Kremsminke
Til å farge nedi sår, over latex, blåmerker, m.m

– Blod Pasta
Tykt blod til sminke gamle sår.

– Multiremover
Allsidig sminkefjerner som tar nesten alle typer sminke.

– Kunstig øye
For å skape effekten av et øye i pannen eller som kan brukes som en rekvisitt.

Markørsminke er sminke som blir brukt på redningsøvelser ofte i forbindelse med Røde kors, militæret og helsevesenet. Markørsminke blir brukt for at deltagerne på kurset får en mer realistisk og troverdig opplevelse under øvelsen slik de er bedre rustet til å hjelpe når virkelige hendelser skulle oppstå.

SFX sminke er spesialsminke som blir brukt til å skape effekter som kunstige sår, monstre, aldersminke og zombier. Eller proteser som kan forandre en person sitt utseende. SFX sminke er ofte brukt i forbindelse med halloween, skrekkfilm og som teatersminke.

Det finnes mange ulike metoder og tekniker for å sminke sår. Den vanligste er å bruke sårvoks eller flytende latex. Les mer på produktinfo for instruksjoner.

Ja det kan det. Men det er ikke helt sikkert at blodet kan vaskes helt bort i ettertid. Det er avhengig av mange faktorer som hva klærne er laget av, temperatur, hvor lenge blodet er på klærne og typen kunstig blod. Dyrt blod er som regel enklere å fjerne en billigere blod. Smart å gjøre en liten test.

Man kan kjøpe SFX sminke her i nettbutikken. Det kan også kjøpes på karnevalsbutikker og leketøysbutikker i halloween og karnevals tiden, men de produktene pleier ikke å være i like god kvalitet som profesjonell sminke og kan være vanskelig å både påføre og fjerne.

Nei, det er ikke å anbefale. Flere av produktene som blir selt på slike plattformer er kunstige produkter som blir produsert med helsefarlige ingredienser. Det har vært flere tilfeller tidligere der folk har fått alvorlige reaksjoner. Man kan også risikere at produktene kan være åpnet tidligere eller at produktene ikke kommer frem eller at det er svindel. Man må også betale mye i moms og frakt og det tar av og til veldig lang tid før produktene kommer frem.

SPFX.NO tilbyr kvalitetsprodukter fra profesjonelle sminkeprodusenter som blir brukt av profesjonelle fagfolk og private. SPFX.NO tilbyr raskere levering enn om du bestiller fra utlandet og du slipper å betale mye toll. SPFX.NO er opptatt av en bærekraftig utvikling og pakken blir sendt i gjenbrukte esker så langt det lar seg gjøre istedenfor nye. SPFX.NO tilbyr også rådgiving og kundeservice. Du støtter også en norsk virksomhet.

Ja det kan man, men det er ikke anbefalt å svelge/spise det. Ben Nye Stage Blood har peppermyntesmak.

Grimas blir produsert i Nederland under strenge europeiske krav. Alle av Grimas sine produkter er glutenfrie og ikke testet på dyr. Produktene går også gjennom dermatologiske tester før de blir sendt ut fra fabrikken.

Tannlakk er det samme som neglelakk bare det brukes på tennene. Blir brukt både til teatersminke, film, halloween sminke og cosplay. Finnes i fargene gull, nikotin, brun og svart. Fargene kan blandes for å skape mer realistiske effekter.

Teatersminke kan man kjøpe her i nettbutikken.

Ansiktsmaling er barnevennlig sminke/maling som blir ofte brukt på barn og unge på ulike eventer som festivaler, karneval, halloween og i fornøyelsesparker. Ansiktsmaling aktiveres med vann og påføres med enten svamp eller kost.

Ansiktsmaling kan man kjøpe her i nettbutikken.

Øv! Det tar tid å bli god. Ta bilder av alt du gjør så kan du se på utviklingen i ettertid. Teatersminke er en spennendne og kreativ hobby med uendelige muligheter. Det er bare til å kaste seg ut i det!

En maskør er en person som jobber med teatersminke, frisering, parykker, SFX sminke og maskering til teater, film, TV produksjoner, museer, musikkvideoer med mer. En maskør har enten et fagbrev eller høyere utdannelse. Mange er frilansere men en del har også faste stillinger.

En maskør er en person For å bli maskør kan man ta fagbrev i Maskør og parykkmakerfaget. Mange maskører har også bakgrunn som frisør fordi mye av arbeidet består av frisering, klipping og farging av hår. Man kan også ta fagskoleutdannelse som sminkør eller makeup-artist. Man kan ta Maske- og hårdesign på Høyskolen Kristiania eller fagskole utdannelse fra Imageakademiet eller Art Complexion. jobber med teatersminke, frisering, parykker, SFX sminke og maskering til teater, film, TV produksjoner, museer, musikkvideoer med mer. En maskør har enten et fagbrev eller høyere utdannelse. Mange er frilansere men en del har også faste stillinger.

En maskør er en person For å bli maskør kan man ta fagbrev i Maskør og parykkmakerfaget. Mange maskører har også bakgrunn som frisør fordi mye av arbeidet består av frisering, klipping og farging av hår. Man kan også ta fagskoleutdannelse som sminkør eller makeup-artist. Man kan ta Maske- og hårdesign på Høyskolen Kristiania eller fagskole utdannelse fra Imageakademiet eller Art Complexion. jobber med teatersminke, frisering, parykker, SFX sminke og maskering til teater, film, TV produksjoner, museer, musikkvideoer med mer. En maskør har enten et fagbrev eller høyere utdannelse. Mange er frilansere men en del har også faste stillinger.

Skuespillere bruker teatersminke slik de ikke skal se så bleke ut i det sterke scenelystet. Det brukes også for å fremheve øyne, munn og bryn. Teatersminke brukes også for å skape karakterer.

Pinterest

Følg SPFX.NO på Pinterest for inspirasjon og eksempler på både teatersminke, SFX, halloween sminke, glittertatoveringer og ansiktsmaling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rabattkode!

Motta tips, inspirasjon, tilbud og siste nytt! Nyhetsbrev sendes ca. en til to ganger i måneden.
(Rabattkoden kan brukes på din neste ordre ved kjøp av produkter fra Grimas og Kryolan)

 

Share via
Copy link