Norsk nettbutikk       ✅ Faktura til bedriftskunder       ✅ Betal enkelt med Vipps       ✅ Gratis frakt over 2500 NOK*

Glitter-tatovering tips

Glittertatoveringer passer en mengde ulike anledninger. De er lette å påføre uten serlig mye øvelse og tar som oftes kortere tid å påføre en et motiv ansiktsmaling. Her er litt tips og inspirasjon som kan hjelpe deg på veien. Enten om du skal lage glitter tatoveringer for aller første gang eller har planer om å fikse glitter tatoveringer til et familieselskap eller et event.

  • Du kan bruke ulike farger glitter i samme motiv for å skape flotte overganger og fargeeffekter.

  • La barna selv få bestemme farger til tatoveringen og velge motiv selv.

  • Påfør glitter-tatoveringer på ren, tørr og sminkefri hud slik glittertatoveringene holder seg lengst mulig. Glitter-tatoveringer må ikke påføres på huden der det er utslett, eksem, skrubbsår, forkjølelsessår eller lignende.

  • Glitter-tatoveringer kan vare en god stund så det er sjeldent de blir plassert i ansiktet eller på håndoverflater. Grunnen er at de kan se litt rare ut når glitteret starter å falle av.

  • Bruk helst en liten kost slik du lettere kommer til detaljer.

  • En bredere og litt myk kost kan brukes til å forsiktig børste bort overflødig glitter tilslutt.

  • Gjerne ha en støvsuger klar for enklere opprydding når du er ferdig om du skulle søle noe glitter.

  • Til glitter tatoveringer trenger du hudlim, en eller flere sminkekoster, stensiler og selvfølgelig glitter eller skimmer. Du kan se en liten oversikt over anbefalte produkter til glitter tatoveringer her – GLITTERTATOVERINGER

  • For å fjerne glittertatoveringer laget med Grimas Body Glue kan man bruke Multi Remover Pure.

Noen eksempler på anledninger som glitter-tatoveringer kan passe til er for eksempel –
– Barnebursdager
– Karneval
– Juleverksted, julebord og juletrefester
– Sommeravsluttninger eller hagefester
– Festivaler
– Halloween
– Barnas dag

Grimas tilbyr Sparkling Powder Sett som inneholder både glitter, hudlim og sjablonger. Om du kjøper et sett sammen med en sminkekost om du ikke har en allerede så kan du raskt komme i gang med å påføre glitter-tatoveringer til flere anledninger. Sparkling Powder Sett kommer med flere ulike temaer, blant annet helter,hav, prinsesser og halloween.


VIDEO – Glitter tatovering med Grimas Body Glue – BLOMST
VIDEO – Glitter tatovering – Flaggermus
VIDEO – Glitter tatovering – Sparkling Powder
VIDEO – Glitter-tatoveringer til halloween
VIDEO – Glitter tatovering med Grimas Body Glue – SOMMERFUGL

Bilde galleri med eksempler av glitter tatoveringer


Her en noen håndplukkede produkter og tilbehør til å lage glitter tatoveringer.


Grimas Teatersminke – Sparkling Powder Sett
Grimas Sparkling Powder sett er sett som inneholder både sjablonger, glitter og hudlim for å komme i gang med å lage flotte glitter tatoveringer. PS – Husk også å kjøpe en sminkekost til glitter om du ikke har det allerede 🙂


Hudlim
Her kan du finne ulike typer hudlim egnet til glittertatoveringer.


Sjablonger/Stensiler
Til glittertatoveringer trenger man selfølgelig sjablonger.Full oversikt over anbefalte produkter til glitter tatoveringer kan du kjøpe her –

Glitter tatoveringer


Glitter-tatoveringer FAQ

Hva er glittertatoveringer?
Glittertatoveringer er midlertidige tatoveringer laget av hudlim, glitter og sjablonger. Disse tatoveringene er ikke permanente og kan vanligvis vare fra noen dager til flere uker, avhengig av pleie, type lim som blir brukt og hvor de er plassert på kroppen.

Kan sjablonger til glitter-tatoveringer brukes flere ganger eller er de til engangsbruk?
Sjablonger til glitter-tatoveringer som har klister på baksiden er i utgangspunktet til engangsbruk. Grunnen er at baksiden mister litt klister når den blir brukt på grunn av døde hudceller og fett fra huden som fester seg/gjør at klisteret ikke er like sterkt lengre etter bruk. Mange proffe glitter-tatovører mener det også er uhygienisk å bruke dem flere ganger, i hvert fall på flere ulike personer. Så nye sjablonger til glitter-tatoveringer (engangsbruk) ser mer proft ut og er mer hygienisk.

Hvor lenge varer en glittertatovering?
Varigheten av en glittertatovering avhenger av flere faktorer, inkludert hudtype, området hvor tatoveringen er plassert, og hvor godt den blir vedlikeholdt. For eksempel så kan glitter tatoveringer begynne å falme eller bli skadet om man gnir eller klør seg på huden der tatoveringen er plassert. Generelt kan glittertatoveringer vare fra noen dager til to uker, avhengig av disse faktorene.

Hvordan fjerner jeg en glittertatovering?
Glittertatoveringer kan vanligvis fjernes ved å bruke olje, som for eksempel babyolje eller olivenolje. Eventuelt med litt antibac. Påfør oljen på tatoveringen og la den sitte en stund før du forsiktig gnikker eller skrubber av tatoveringen med en bomullsdott eller klut. Ikke gni for hardt.

Er glittertatoveringer egnet for alle aldre?
Glittertatoveringer er vanligvis trygge for barn i de fleste aldre, men det kan være lurt å være forsiktig med små barn som kan prøve å fjerne tatoveringen ved å gni eller skrubbe på den. Sørg for å bruke produkter som er egnet for barns hud, og fjern tatoveringen omgående hvis det skulle oppstå en irritasjon.

Kan jeg bade eller dusje med en glittertatovering?
Glittertatoveringer kan vanligvis tåle vanlig dusjing, men eksponering for for mye vann over tid kan føre til at tatoveringen falmer og forsvinner raskere. Det anbefales å unngå overdreven gnidning eller bruk av såpe på tatoveringen for å forlenge levetiden. Når du tørker deg med et håndkle etter dusjing er det anbefalt å ikke gni eller dra håndkle over glitter tatoveringen men heller trykke håndkle forsiktig over huden når man skal tørke omerådet der man har en glitter tatovering.

Kan jeg bade i svømmebasseng eller sjøvann med en glittertatovering?
Bading i svømmebassengvann med klor eller bading i saltvann kan påvirke holdbarheten til glittertatoveringen. Langvarig eksponering for klorert vann eller saltvann kan føre til raskere falming.

Hvilke områder på kroppen er best egnet for glittertatoveringer?
Glittertatoveringer kan vanligvis påføres på de fleste deler av kroppen, men områder som ikke bøyes eller utsettes for mye friksjon er ideelle for lengre varighet. Vanlige områder inkluderer armer, skuldre, og noen ganger rygg. Ansiktet er ikke å anbefale. Grunnen er at etter noen dager så vil glittertatoveringen starte å falme og det vil dermed se litt rart ut.

Kan jeg bruke vanlig hobbyglitter til glittertatoveringer?
Nei det er ikke anbefalt å benytte vanlig glitter egnet til hobby og dekor til glittertatoveringer. Det er anbefalt på det sterkeste å benytte kosmetisk glitter til glittertatoveringer som er egnet til bruk på huden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en rabattkode!

Motta tips, inspirasjon, tilbud og siste nytt! Nyhetsbrev sendes ca. en til to ganger i måneden.
(Rabattkoden kan brukes på din neste ordre ved kjøp av produkter fra Grimas og Kryolan)

 

Share via
Copy link