Norsk nettbutikk       ✅ Faktura til bedriftskunder       ✅ Betal enkelt med Vipps       ✅ Gratis frakt over 2500 NOK*

Zombie sminke tips

Tips til zombie sminke til både halloween sminke og kortfilm.

Zombier er en av de mest brukte karaktenere som folk klær seg ut som til halloween. Og er kjent via TV-serier som The Walking Dead og videospill som Resident Evil. Zombier finnes i mange ulike farger og typer. Både zombier som kun kan gå og halte mens andre kan springe. Noen kan så vidt få frem «Braaiiins!» og andre zombier kan bare stønne og brøle. Her medfølger noen sminketips for å skape en profesjonell zombie som virkelig får folk til rømme når du kommer!

Kostyme

Tenk på om zombien kommer fra en grav og har gravd seg opp gjennom jord og gjørme. Eller om zombien er et vanlig menneske som har blitt angrepet og dermed bli infisert av en annen zombie? Prøv også å tenke på hvor gammel zombien er og hvor lenge den har trasket rundt.

Gjerne gi din zombie litt mer av en karakter: Har zombien vært i en brann og har sot og aske på klærne? Eller er det en sykehuspasient som går i pasientklær? Politibetjent? Vært en mann som jobber på et kontor i fin dress? En jente som har blitt mordet mens hun går i sommerkjole? En som spiller i korps og har korpsuniform? Mulighetene er uendelige!

Sår og hud

En gammel og råtten zombie er ikke en råtten zombie uten skikkelig ekkel hud! Effekten av råtten hud og sår kan enten skapes med flytende latex, sårvoks, silikon, gelatin eller Dirt Paste. En måte å lage rotten hud er å påføre hudlim og litt sårvoks rundt på huden og forsegle voksen med flytende latex.

En annen er å lage råtten hud med enten tynne flak med Kleenex, vatt eller opprevet cotton pads forseglet med flytende latex. Det er smart å tenke på hvor gammel zombien er når man sminker sår eller råtten hud.

Dersom det er en zombie som har blitt infisert av et bitt kan man forme er bitemerke med sårvoks. Enten om det er et bitemerke der man tydelig ser tennene eller bare et stort kjøttsår der masse hud er revet bort.

Zombie sminke sår tatovering

Det er også smart å tanke på hvilken farge du vil zombien skal være. Er det en grønn zombie eller en blek en og blodig en?

Kanskje zombien har ekle blemmer i ansiktet på grund av infeksjonen? En annen ide er jo at zombien kan ha kulehull dersom den har blitt skutt på. Kunstige glasskår kan også brukes i sår slik det er ut som zombien har glasskår som stikker inn i huden.

Ikke mye erfaring med SFX-sminke? Sår-tatoveringene fra Tinsley Transfers er da å anbefale til zombie sminke for realistiske effekter som er enkle og raske å påføre.

Noen utvalgte produkter til zombiesminke

  • Flytende latex, gelatin, silikon eller proteser (for å skape sår, råtten hud eller insykne øyne)
  • Grimas Blod Pasta eller Kryolan Fresh Scratch (ekkelt blod)
  • Grimas Dirt Paste (for råtten hud og infeksjoner)
  • Grimas Blister Gel (for å skape blemmer og puss)
  • Grimas Filmblod D eller annet teaterblod
  • Fettsminke, vannsminke eller spritsminke (til farging)
  • Tannlakk (for å skape ekkle tenner)

(Innlegget fortsetter lengre nede)

Tenner og munn

Zombier driver sjeldent med god tannhygiene. Bruk tannlakk for å skape effekten av skitne og ekle tenner. Bruk sort til å skape effekten av tenner som har falt ut. Dersom du ønsker råtne tenner kan du bruke en blanding av brun og nikotin tannlakk for best mulig effekt. Rød tannlakk kan brukes for å lage effekten av blod. Bruk en desinfisert kost eller en Q-tips til å påføre tannlakken. Ikke bruk kosten i korken av hygieniske årsaker med mindre det er kun du som skal bruke produktet.

Tips: Bruk sugerør når du drikker slik tannlakken holder seg lengst mulig.

Teaterblod kan også brukes i munnen slik det ser ut som zombien nettopp har angrepet noen. Anbefaler Grimas Filmblod D for best resultat på grunn av den mørke farger som passer utmerket til zombier. Du kan også gjørde blodet enda mørkere med for eksempel pigment fra sort øyenskygge, men da er det ikke lenger anbefalt å bruke det i munnen. Blodkapsler kan også brukes for kul effekt.

(Innlegget fortsetter lengre nede)

Øyne

Øyne er sjelens speil eller hva det nå heter, men blås nå i det! Du kan bruke crazylinser som gjør øynene dine helt ugjenkjennelige. Husk at det er mange sikkerhetsfaktorer når du skal bruke linser. Det er også ikke anbefalt å bestille slike fra utlandet på nettet. Er egentlig kun «anbefalt» å bruke crazylinser (eller partylinser som det også kalles for) om du har en del erfaring med bruk av vanlige linser.

Om du ikke gidder å styre med linser kan øyeblod være et fint alternativ. Øyeblod fås i ulike farger der rødt er mest normalt.

NB – Man kan ikke benytte øyeblod og partylinser/vanlige kontaktlinser samtidig! Husk at det ikke er lov å kjøre bil med de fleste typer partlinser heller.

Hår

Dersom du ønsker en støvete look kan du ta litt hårspray i håret å påføre litt transparent pudder for å skape effekten av støv.

Du kan også benytte litt hårspray i en farge som er i kontrast med hårfargen din for å skape effekten av skittent hår med å spraye litt ujevnt på håret. Om du har lyst hår kan du for eksempel bruke brun eller svart. Om du har mørkt hår kan du kanskje bruke litt hvit eller grå.

For å skape effekten av ekkelt hår kan man bruke hårbalsam i håret. Og man kan legge i litt tørkede blader slik det ser ut som man har gravd seg opp gjennom bakken. Man kan også bruke litt kunstig spindelvev som blir brukt til dekor og bruke litt hudlim/mastix til å feste det på huden og strekke det over hode eller nedover nakken. Gjerne kombiner med en edderkopp også!


Lykke til min din zombie sminke! Gjerne send bilder av zombien din på mail slik jeg får se den! 🙂
Og om du trenger sminkeprodukter eller mer inspirasjon kan du finne diverse tips til ulike produkter i nettbutikken.

halloween sminke zombie sminke grimas teatersminke
Share via
Copy link